Salariații din sănătate au dreptul la recuperarea pierderilor salariale aferente lunii ianuarie 2019

Federația „Solidaritatea Sanitară” a transmis unităților sanitare (prin intermediul sindicatelor membre) modalitatea de interpretare a OUG 10/2019 astfel încât scoaterea indemnizației de hrană din cheltuielile aferente sporurilor să aibă efecte optime asupra veniturilor salariaților.

Conform documentului elaborat de experții CELMS interpretarea prevederilor legale trebuie să asigure cel puțin recuperarea pierderilor salariale aferente lunii ianuarie și acordarea tuturor drepturilor salariale pentru lua februarie.

Acest document reprezintă o continuare a DEMERSURILOR  INTELIGENTE  inițiate de Federația „Solidaritatea Sanitară”  în favoarea salariaților din sănătate.

Interpretarea optimă, în favoarea salariaților, a prevederilor OUG 10/2019, vine în completarea demersului anterior privind eliminarea pierderilor și creșteri semnificative ale veniturilor salariale nete, cumularea efectelor putând conduce inclusiv la o creștere a veniturilor salariale pentru anumite categorii de salariați, în special a celor care riscă să aibă în mod discriminatoriu sporurile pentru condițiile de muncă raportate la salariile de bază din 2018.

Pentru a optimiza impactul acestui demers la nivelul unităților sanitare Federația „Solidaritatea Sanitară” a solicitat și sprijinul Ministerului Sănătății.

 

NOTĂ:

DEMERSURILE  INTELIGENGENTE au în vedere identificarea tuturor soluțiilor juridice posibile pentru a asigura nivelul maxim al veniturilor salariale permis de interpretarea legislației în vigoare. Ele sunt bazate pe nivelul înalt de expertiză al membrilor Consiliului Experților în Legislația Muncii din Sănătate (CELMS), organism specializat ce funcționează în cadrul Centrului de Dezvoltarea și Cercetare Socială „Solidaritatea” (CCDSS)/Federația „Solidaritatea Sanitară”, și au în vedere propunerea soluțiilor practice pentru problemele esențiale cu care se confruntă salariații din sănătate. DEMERSURILE  INTELIGENTE au caracter complementar în raport cu  PROTESTELE  INTELIGENTE, împreună constituind soluția îmbinării optime a forței cu inteligența.

 Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


etichete

Lasă un răspuns