”Solidaritatea Sanitară” solicită Ministerului Sănătății să elimine declarațiile pe propria-răspundere ale angajaților pentru drepturi consacrate prin lege

Documente

Situații absurde generate de un ordin al MS și CNAS: pentru a beneficia de indemnizațiile prevăzute de modificările aduse de OG nr. 42/2023, angajații din sistemul sanitar sunt puși să depună lunar declarații pe propria răspundere.

În discuție sunt indemnizațiile acordate personalului din sectorul public de sănătate conform art. 3^1 alin. (1) din cap. II al anexei nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 care, din punctul nostru de vedere, trebuie calculate proporțional cu timpul lucrat și sunt drepturi salariale asimilate cu:

–                  salariul de bază, în cazul indemnizației lunare de 500 lei brut acordată asistentelor medicale;

–                  tarif orar al gărzilor efectuate în baza CIM-ului cu timp parțial, în cazul indemnizațiilor pentru gărzile efectuale de medicii specialiști, primari și rezidenți, respectiv indemnizațiile acordate biologilor, chimiștilor și biochimiștilor;

–                  sporul pentru munca efectuată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează în cazul indemnizației lunare de 100 lei brut/ maxim 300 lei brut.

Documentul ”Solidaritatea Sanitară” a fost înaintat astăzi Ministerului Sănătății și vizează eliminarea acestor obligații ale angajaților.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns