Ce facem noi, cei de la Federația „Solidaritatea Sanitară”, în această perioadă

În caz că vă întrebați ce mai facem noi, cei de la Federația „Solidaritatea Sanitară”, este bine să știți că:

 

  1. Desfășurăm analize ale modului în care intențiile Guvernului (exprimate în Memorandum) riscă să vă afecteze veniturile salariale. Unele dintre studiile și analizele transmise instituțiilor statului le-ați văzut deja (un exemplu poate fi găsit aici)

Știm că ideile sună, în cea mai bună variantă, neinteresante pentru mulți/multe dintre dvs. Însă, exact pe acest tip de intervenție s-au bazat reușitele (câte au fost) din ultimii 5 ani.

Merită reținut că toate analizele indică următoarele aspecte:

  • Aplicarea principiilor din Memorandum ar determina scăderi mari ale veniturilor salariale.
  • Înainte de a vorbi despre o nouă lege a salarizării trebuie acordate toate drepturile din actuala lege, inclusiv cele aferente acestui an.
  • Corecțiile trebuie să înceapă obligatoriu cu raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază aflat în plată.

 

  1. Ne străduim să apărăm veniturile spitalelor publice (acelea din care vă sunt plătite drepturile salariale) împotriva intențiilor actualilor guvernanți de a „privatiza” o parte tot mai mare din fondurile publice de sănătate:

 

 

  1. Suntem în plin proces de negociere a contractelor colective de muncă la spitalele în care până acum pandemia a blocat negocierile. (Atenție! Dacă la spitalul dvs. nu există un contract colectiv de muncă în vigoare este bine să știți că unele dintre drepturile dvs. ar putea fi în curând în pericol.)

 

  1. Apărăm drepturile dvs. din contractul colectiv de muncă la nivel de sector împotriva acelor spitale care le-au contestat în instanță. Până acum am reușit să facem asta cu succes. (Merită reținut volum semnificativ de muncă și efort intelectual depus pe această temă.)

 

  1. Ne pregătim de proteste. Deocamdată vom participa la cele organizate de confederație.

 

Notă: Asemenea activității fiecăruia/fiecăreia dintre dvs., munca noastră trebuie judecată în primul rând în funcție de eforturile depuse.



Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-o apreciere mai jos:


Lasă un răspuns